Uit de Telstar

Lekker bezig zijn in de natuur en therapie tegelijk

24 mei 2022, 08:30 Actueel 1.859 keer gelezen

 

Lekker in de natuur bezig zijn in de omgeving van de Notelaer met twee heerlijke honden, bordercollies Boghos en Nori, en ondertussen werken aan je zelfvertrouwen of andere redenen waardoor je soms vastloopt op school of in het dagelijks leven, dat klinkt best aantrekkelijk toch?

Pijnackernaar Natasja Verkamman en Voorburgse Wendy van Vliet bieden sinds kort deze mogelijkheid met hun coachingspraktijk WEL-KIND-ZIJN, waar welzijn en kindzijn samen komen. Hun thuisbasis is de Notelaer, “maar we gaan zoveel mogelijk de natuur in.”, vertelt Natasja, die net als Wendy haar sporen in het onderwijs heeft verdiend. Daarnaast hebben ze de nodige specialistische opleidingen afgerond, net als de honden.

Nori is nog een pup, dus volop in opleiding. Natasja en Wendy bieden een intensief traject in een groepje en een individueel traject, waarbij met ouders of leerkrachten wordt overlegd waar een kind behoefte aan heeft. Dit laatste kan ook aan huis. Wendy: “Maar ook vanuit huis willen we graag de natuur in, dus dat moet wel mogelijk zijn.” Ook zijn er trajecten voor scholen. De coaching is geschikt voor elk kind, met of zonder diagnose.

“Enige voorwaarde is dat je niet allergisch bent voor honden natuurlijk,” vult Natasja aan.

 

Meer weten? Zie www.welkindzijn.nl.