Zowel Boghos als Nori bezitten alle twee het vermogen om energie van mensen en hun omgeving op te kunnen pakken. Net zoals bij de mens, hebben ook honden hun eigen karakter en talenten.
Zo is Boghos echt een hond, die jou stabiliteit kan laten ervaren.
Hij stelt degene met wie hij samenwerkt al snel op zijn gemak. Hij checkt, naast je woorden, ook graag even je geur voor de samenstelling van je stofwisseling. Daar haalt hij veel informatie uit. Is dat wat je zegt, ook hoe je je daadwerkelijk voelt?
Wanneer hij met je aan de slag gaat, blijft hij graag met je meedenken. Hij heeft het wel nodig, dat je enthousiast begint. Dan probeert hij in een opwaartse spiraal je positieve ervaringen op te laten doen. Hij geeft je snel vertrouwen en laat je groeien.
Wanneer je optimisme afneemt, spiegelt hij dat direct, door zich op de omgeving te richten. Zodra je het weer enthousiast probeert, staat hij direct voor je klaar om met je samen te werken.
De kernwoorden die bij Boghos horen, zijn: stabiliteit, positief, oplossingsgericht, samenwerken, verbinding.
Hij werkt graag met kinderen, die het nodig hebben om vertrouwen op te doen en / of duidelijk leren te zijn.
Zijn naam betekent “klein en bescheiden”.
Nori is, ondanks zijn nog jonge leeftijd, duidelijk in hoe hij met je samen kan werken. Hij zorgt, dat je stevig in je schoenen leert staan. Dat je de energie uit het hier en nu zal moeten halen, zodat je goed geankerd verder vooruit kan gaan op je pad. Nori is van nature voorwaarts en neemt het werken serieus, met een kwispelstaartje van plezier. Wanneer je je laat meegaan in die voorwaartse energie (de waan van de dag), zal hij aan jou laten merken, dat je te hard versnelt. Je mist het moment (de bewustwording) in het nu. Daardoor zal het halt toe roepen van de beweging (begrenzen) je meer energie kosten, dan nodig hoeft te zijn. Nori kan je helpen om in rust, met een stevig duidelijk plan in het hier en nu, kleine stappen vooruit te laten zetten.
Uiteraard zal hij zich nog verder ontwikkelen en zal er meer talent bij hem zichtbaar worden.
De kernwoorden die bij Nori horen, zijn: stevig, hier en nu, duidelijk, zacht, daadkrachtig en serieus.
Hij werkt graag met kinderen, die het nodig hebben om aan hun weerbaarheid te werken en / of die het nodig hebben om te aarden om vanuit die kracht verder door te gaan.
Zijn naam betekent “geloof en leersysteem".